Рецепти з чіпсами: апетитні страви з пікантними акцентами
Хрусткі чіпси ідеально підходять для швидкого перекусу і чудово поєднуються з освіжаючими напоями. Тонкі картопляні слайси подають як самостійні снеки, а також використовують для приготування салатів, супів, закусок. Різноманітність смаків сприяє кулінарним експериментам і додає пікантності звичним стравам. П'ять оригінальних рецептів з чіпсами — далі в матеріалі.
Сирна закуска з помідорами
Проста порційна страва підходить для сімейних вечерь, фуршетів, вечірок. Натріть на дрібній тертці твердий сир і варені яйця. Додайте подрібнений часник і нарізану зелень. Змішайте отриману масу з нежирним майонезом і меленою паприкою. Вимийте і наріжте кружальцями великі щільні томати. Викладіть інгредієнти на тарілку в такій послідовності: помідори, пікантні чіпси з паприкою, яєчно-сирну масу. Прикрасьте страву гілочками кропу.
Салат з крабових паличок на чіпсах
Страва з новорічним вайбом буде доречна на будь-якому святковому столі. Для приготування краще використовувати щільні чіпси у формі «човника», наприклад, Pringles. Вибираючи інгредієнти, врахуйте, що ціна Pringles на Маудау залежить від смаку і обсягу упаковки.

Наріжте крабові палички і листя салату Айсберг невеликими шматочками, з'єднайте в глибокій мисці. Додайте банку солодкої консервованої кукурудзи і кубики моцарели, перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком, заправте йогуртовим соусом. Розмістіть на плоскому блюді чіпси Pringles і акуратно викладіть в них закуску.
Цибулеві кільця в паніровці
Хрусткі цибулеві кільця в пікантній паніровці — ідеальна закуска для пивної вечірки. Змішайте в невеликій ємності чверть склянки борошна з сіллю і спеціями. У мисці збийте два яйця, додайте 250 мл натурального йогурту, 100 г борошна, перемішайте компоненти до однорідності. Подрібніть 100 г чіпсів зі смаком сметани і зелені.

Наріжте три великі цибулини кільцями шириною в сантиметр. Застеліть деко пергаментом, змастіть олією і прогрійте п'ять хвилин у духовці. Обваляйте кільця по черзі в борошняній суміші, йогуртовому клярі і чіпсах. Викладіть цибулю на деко, запікайте протягом десяти хвилин до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною або вершковим соусом, який можна вибрати в маркеті Маудау.
Салат з копченою куркою
Страву можна приготувати буквально за десять хвилин, головне — заздалегідь запастися необхідними продуктами. Для салату знадобляться такі інгредієнти:
- морква по-корейськи — 200 г;
- консервована кукурудза — 1 банка;
- копчена куряча грудка — 300 г;
- свіжі огірки — 300 г;
- нежирний майонез — 200 г;
- картопляні чіпси за смаком.
Наріжте тонкою соломкою огірки і курячу грудку, відкрийте і промийте кукурудзу, додайте моркву і майонез, перемішайте всі інгредієнти в глибокій салатниці. Подрібніть чіпси зі смаком перцю чилі і посипте страву густим шаром.