Що можна пекти в печі для піци окрім самої піци? ТОП порад
За допомогою сучасної кухонної техніки вдається приготувати справжні кулінарні шедеври. Піца-піч – це прилад, який схожий на духову шафу. Звичайна духовка випікає піцу та іншу випічку довше. При цьому втрачаються смакові властивості. Піца в спеціальній печі стає готовою до вживання через 5-7 хвилин.
Готувати піцу не гіршу, ніж в закладах громадського харчування, допоможе сучасне кухонне обладнання. Можна обрати в каталозі сайту https://kuhart.com/ua/teplovoe-oborudovanie/Pechi-promyshlennye/pechi-dlia-piccy/ печі для піци для домашнього використання або закладу. Серед них є багато цікавих та функціональних моделей, що спростять процес приготування.
Яку випічку готують в печі для піци?
Кожна господарка хоча б раз у житті використовувала кухонне приладдя не за призначенням. Піца-піч – це сучасна техніка. Її температура досягає 300-500 градусів. Назва приладу говорить сама за себе. Він повинен використовуватися для випікання італійської національної страви. Але серед жінок є багато тих, хто пробував чи хоче спробувати приготувати в печі для піци щось інше. Наприклад:
- карамельний крем;
- круасани;
- хлібні закуски або палички;
- лаваш;
- коржі для торта;
- лазанью;
- овочі для топінгу;
- шарлотку;
- кекси;
- тістечка;
- бисквіт;
- печиво;
- струдель.
Існує безліч швидких рецептів приготування різної випічки. Це дозволяє використати їх в своїх цілях, щоб спекти щось в піца-печі. Вона може використовуватися навіть для смаження яєць або доведення до готовності напівфабрикатів.
Такий прилад нагрівається набагато довше, ніж духовка. Дно в ньому виконано з кераміки. Це забезпечує рівномірний розподіл температури. Вся страва в формі пропікається рівномірно і її не треба перевертати.
Якщо хочеться спекти щось іще, слід вибирати нижчу температуру. В результаті вдасться отримати дуже смачну страву з найкращими смаковими якостями. Слід пам’ятати, що вироби з тіста, яким необхідно зволоження парою, не підходять для приготування в печі для піци. Вони будуть сухими.
Секрети по приготуванню випічки
Наявність даного приладу в закладах дуже виручає. Це значно прискорює приготування піци в піцерії, кафе чи пекарні. Але вдома також можна потішити своїх дітей, чоловіка або гостей смачною випічкою. Для цього не потрібно проходити якісь курси, навчання. Достатньо знати декілька секретів і притримуватися їх:
- Працюючи з тістом, на кухні не має бути протягів.
- Вироби з тіста слід ставити в добре розігріту піч.
- Не потрібно відкривати піч і зазирати в неї під час випікання, інакше випічка не підійде.
- Борошно обов’язково треба просіяти, щоб отримати пухке тісто.
- При випіканні високого пирога чи іншого виробу, слід ставити середню температуру.
- Готові до випікання вироби необхідно залишити на 10-15 хвилин, щоб вони ще трохи підійшли.
- Печиво або пиріг з пісочного тіста виймається з печі після повного охолодження.
- Якщо страва не пропеклась в середині, а зовні пригорає, слід укрити її фольгою.
- Золотистий колір свідчить, що продукція добре пропеклася з усіх боків.
Піч для піци відноситься до промислової професійної техніки. Але багато виробників пропонують різні моделі. Їх можна сміливо купувати для домашнього використання. По вартості вони коштують дешевше, ніж ті, в яких є кілька відділів для піци і багато функцій.
Це дуже зручна та проста у використанні річ. Вона стане хорошим помічником на кухні. Але нагрівається вона довше, ніж звичайна духовка. Тому включати її слід зарання. Десь за 20 хвилин до використання, в залежності від необхідної температури.