Що можна пекти в печі для піци окрім самої піци? ТОП порад

Володимир Лобода Володимир Лобода
Автор статті

За допомогою сучасної кухонної техніки вдається приготувати справжні кулінарні шедеври. Піца-піч – це прилад, який схожий на духову шафу. Звичайна духовка випікає піцу та іншу випічку довше. При цьому втрачаються смакові властивості. Піца в спеціальній печі стає готовою до вживання через 5-7 хвилин.

Піч для піци

Готувати піцу не гіршу, ніж в закладах громадського харчування, допоможе сучасне кухонне обладнання. Можна обрати в каталозі сайту https://kuhart.com/ua/teplovoe-oborudovanie/Pechi-promyshlennye/pechi-dlia-piccy/ печі для піци для домашнього використання або закладу. Серед них є багато цікавих та функціональних моделей, що спростять процес приготування.

Яку випічку готують в печі для піци?

Кожна господарка хоча б раз у житті використовувала кухонне приладдя не за призначенням. Піца-піч – це сучасна техніка. Її температура досягає 300-500 градусів. Назва приладу говорить сама за себе. Він повинен використовуватися для випікання італійської національної страви. Але серед жінок є багато тих, хто пробував чи хоче спробувати приготувати в печі для піци щось інше. Наприклад:

  • карамельний крем;
  • круасани;
  • хлібні закуски або палички;
  • лаваш;
  • коржі для торта;
  • лазанью;
  • овочі для топінгу;
  • шарлотку;
  • кекси;
  • тістечка;
  • бисквіт;
  • печиво;
  • струдель.

Існує безліч швидких рецептів приготування різної випічки. Це дозволяє використати їх в своїх цілях, щоб спекти щось в піца-печі. Вона може використовуватися навіть для смаження яєць або доведення до готовності напівфабрикатів.

Такий прилад нагрівається набагато довше, ніж духовка. Дно в ньому виконано з кераміки. Це забезпечує рівномірний розподіл температури. Вся страва в формі пропікається рівномірно і її не треба перевертати.

Якщо хочеться спекти щось іще, слід вибирати нижчу температуру. В результаті вдасться отримати дуже смачну страву з найкращими смаковими якостями. Слід пам’ятати, що вироби з тіста, яким необхідно зволоження парою, не підходять для приготування в печі для піци. Вони будуть сухими.

Секрети по приготуванню випічки

Наявність даного приладу в закладах дуже виручає. Це значно прискорює приготування піци в піцерії, кафе чи пекарні. Але вдома також можна потішити своїх дітей, чоловіка або гостей смачною випічкою. Для цього не потрібно проходити якісь курси, навчання. Достатньо знати декілька секретів і притримуватися їх:

  1. Працюючи з тістом, на кухні не має бути протягів.
  2. Вироби з тіста слід ставити в добре розігріту піч.
  3. Не потрібно відкривати піч і зазирати в неї під час випікання, інакше випічка не підійде.
  4. Борошно обов’язково треба просіяти, щоб отримати пухке тісто.
  5. При випіканні високого пирога чи іншого виробу, слід ставити середню температуру.
  6. Готові до випікання вироби необхідно залишити на 10-15 хвилин, щоб вони ще трохи підійшли.
  7. Печиво або пиріг з пісочного тіста виймається з печі після повного охолодження.
  8. Якщо страва не пропеклась в середині, а зовні пригорає, слід укрити її фольгою.
  9. Золотистий колір свідчить, що продукція добре пропеклася з усіх боків.

Піч для піци відноситься до промислової професійної техніки. Але багато виробників пропонують різні моделі. Їх можна сміливо купувати для домашнього використання. По вартості вони коштують дешевше, ніж ті, в яких є кілька відділів для піци і багато функцій.

Це дуже зручна та проста у використанні річ. Вона стане хорошим помічником на кухні. Але нагрівається вона довше, ніж звичайна духовка. Тому включати її слід зарання. Десь за 20 хвилин до використання, в залежності від необхідної температури.