Хаотичний і дорогий кольоровий малюнок — усе про бруківку Колор Мікс

Володимир Лобода Володимир Лобода
Автор статті

Сучасний ринок пропонує безліч варіацій тротуарної плитки різної форми, розміру, кольору. Однотонна, скажімо, вдало доповнює дизайн двору, а кольорова — розставляє правильні акценти і додає екстер'єру родзинки. Цікаво виглядає львівська бруківка "Колор Мікс", яка, попри відносну новизну, черговий сезон має шалений попит в Україні. Від інших вона відрізняється оригінальною колірною гамою, та й загалом "приховує" багато цікавого. У цій статті розповімо, що таке тротуарна плитка "Колор Мікс", якою вона буває, де краще укладати подібне покриття.

Що таке бруківка "Колор Мікс"?

Вперше тротуарну плитку "Колор Мікс" почали виготовляти в Європі. Вона мала привабливий, хоч і в міру стриманий дизайн та чудові експлуатаційні властивості. Наші виробники швидко запозичили ідею і не прогадали — "Колор Мікс" українцям надзвичайно сподобалася. 

Бруківка - Колор Мікс

Отже, основна особливість подібної бруківки у технології виробництва. "Колор Мікс" виготовляють з використанням спецтехніки: бетонні суміші замішують у різних "апаратах", а потім розподіляють та формують плитки. Це відбувається так: основний шар — без домішок, у першому змішувачі, верхній шар, з додаванням кольорових барвників — у другому. Так, маємо звичний сірий основний шар і кольоровий верхній. На виході, після застигання, отримуємо бруківку з креативним, хоч і рандомним візерунком та ефектом потертості.

Цікаво те, що тротуарна плитка, виготовлена з використанням такої технології завжди оригінальна — двох однакових елементів ви ніде і ніколи не знайдете. Варіативність кольорів, які можна отримати, теж вражає, але про це поговоримо нижче.

Види тротуарної плитки "Колор Мікс"

Бруківку "Колор Мікс", як і будь-яку іншу, ділять на види за розміром, формою, висотою, ну і власне кольором.

Щодо форми, то тут "по класиці" — квадрат, прямокутник. Деякі колекції поєднують обидві форми, що й відкриває простір для експериментів. Уявіть, наскільки можна урізноманітнити дизайн, використавши, здавалося б, супер популярну бруківку "Львівську" не в стандартному сірому кольорі, а в одному з тих, які пропонує "Колор Мікс" (далі ми про це розкажемо). Крім того, доступні й оригінальні форми —  фалка, гантель, решітка, які теж чудово вписуються в екстер'єр як приватного будинку, так і будь-якого громадського місця. 

Бруківка - Колор Мікс

За розміром бруківка "Колор Мікс" буває мало-, середньо-, великоформатною. Усе залежить від обраної лінійки. Наприклад, до колекції "Новатор 8XL" входять елементи трьох різних розмірів: 300х900 мм, 300х600 мм, 300х300 мм, а тротуарна плитка "Квадрат 15х15" включає в себе лише один варіант — 150х150 мм.

Бруківка "Колор Мікс" також має кілька видів висоти: 4,5 см, 6 см, 8 см, 10 см. Найменший призначений лише для пішохідних зон, а найбільший годиться навіть для стоянки великогабаритного транспорту.

Тепер про колір, адже якраз в ньому родзинка цієї тротуарної плитки. На сайті одного з найбільших виробників бруківки "Мій Двір" доступні такі варіації тонів: хром, арагон, карбон, антрацит, бісквіт, етна, розе, сепія, ферум, кортен, гранат, цитрин. Арагон —  стильна імітація бетонного покриття, розе нагадує дещо вицвілу цеглу, а гранат виділяється найбільше, адже є комбінацією червоного і чорного кольорів — ідеальний варіант для території біля будинку в червоних тонах. Досить креативно виглядає і сепія — хаотичне поєднання чорного, коричневого, сірого тонів. Такі кольорові переходи —  суцільна лотерея, але у підсумку на плитці завжди з'являється неймовірний і неповторний дизайн, бо технологія виробництва відточена до автоматизму.

Де краще використовувати бруківку "Колор Мікс"?

Бруківка "Колор Мікс" —  універсальна! Проте наразі її частіше використовують саме на приватних подвір'ях, а точніше — у певних його зонах. Там скомбінувати всі кольори, не зіпсувавши загальної картинки значно легше, ніж у громадському місці, де довкола безліч різнокольорових деталей. 

В яких ділянках подвір'я краще використовувати "Колор Мікс"? Ось наш ТОП:

  • територія довкола басейну;
  • тераса;
  • садові доріжки.

Що стосується громадських місць, то бруківка цього виду чудово виглядатиме на парковках, алеях, територіях відпочинкових комплексів, а також басейнів. Створити ефект дороговизни в будь-якій локації —  це про тротуарну плитку "Колор Мікс", тому врахуйте, якщо обираєте покриття.

При покупці подібної бруківки клієнту важливо розуміти, вона не буде точно такою ж як на світлині з сайту магазину, бо, як ми вже казали вище, всі колекції оригінальні. Проте суттєвих відмінностей бути не повинно. Хочете замовити бруківку у Львові за доступною ціною? Заходьте на сайт виробника "Мій Двір", дивіться асортимент та обирайте те, що вдало доповнить сам ваше подвір'я. Раді кожному!